Πέρκα στο φούρνο με πατάτες

perka2Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσεις λευκό φιλέτο ψαριού με πεντανόστιμες πατάτες, πιπεριές Φλωρίνης και διάφορα λαχανικά. Μια συνταγή που «κλέψαμε» από την θεία Άννα γιατί μας άρεσε πολύ…
Υλικά για 5 μερίδες
perka3

  • 5 μεγάλα φιλέτα πέρκας χωρίς την πέτσα
  • 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ροδέλες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού νερό
  • 1 κονσέρβα τοματάκια κονκασέ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Ρίγανη

Προετοιμασία

  • Ετοίμασε τα λαχανικά σου εκτός από τον μαϊντανό και ρίξε μαζί με το ψάρι στο ταψί. Αλατοπιπέρωσε και πασπάλισε με την πάπρικα
  • Ρίξε το λάδι,, το κρασί και τα τοματάκια και ανακάτεψε με τα χέρια όλα τα υλικά μέσα στο ταψί

perka_collage

  • Πασπάλισε με τα φυλλαράκι μαϊντανού και βάλε στο φούρνο στους 220oC για 45′ με 50′ λεπτά να πάρει χρώμα τη πέρκα και να μαλακώσουν οι πατάτες

perka10

Tip no.1: Οποιοδήποτε φιλέτο λευκού ψαριού θα γίνει υπέροχο με αυτή τη συνταγή

Tip no.2: Μπορείς να βράσεις τις πατατούλες σου για 10′ λεπτά σε νερό πριν τις προσθέσεις στο ταψί για να μειώσεις λίγο το χρόνο ψησίματος και να είσαι σίγουρος πως έχουν ψηθεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s