Νηστίσιμη μηλόπιτα με χαλβά

struel_collageΈχεις ξαναφάει γλυκό στο οποίο να μην βάλεις ζάχαρη; Το strudel αυτό, δηλαδή μηλόπιτα σε μπαστούνι, είναι ολόγλυκο, αρωματικό, τραγανό και ακαταμάχητο αλλά ζάχαρη δεν του βάλαμε. Ίσως λίγη από πάνω για να καραμελώσει. Το μυστικό είναι ο τριμμένο χαλβάς μαζί με τα μήλα, την κανέλα και τα καρύδια. Και είναι και νηστίσιμο…

Υλικά για 1 μπαστουνάκι/5-6 άτομα

struel_collage_1

  • 1/2 φύλλο σφολιάτας (εγώ πήρα τη συσκεασία των 700γρ. και από το ένα φύλλο χρησιμοποίησα το μισό)
  • 2 μήλα (σκάρτα, θα σου μείνει και λίγο για το πρωινό με το γιαούρτι)
  • 200 γρ. χαλβά βανίλια
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/4 με 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροσπασμένα
  • Λίγη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρερικά)

Προετοιμασία

  • Καθάρισε τα μήλα και κόψε σε κυβάκια
  • Άπλωσε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας και πάνω σε λαδόκολλα. Εγώ το έβαλα μέσα στο ταψί. Στρώσε κατά μήκος τα μήλα σου
  • Από πάνω τρίψε τον χαλβά να πάει παντού και στη συνέχεια ρίξε τα καρύδια και την κανέλα

struel_collage_2

  • Γύρισε το φύλλο και ένωσε τις δύό άκρες. Πίεσε με τα δάχτυλά σου καλά να ενωθούν τα φύλλα. Κλείσε παράλληλα και τις άκρες του ρολού.
  • Κύλησε το ρολάκι σου τραβώντας από τη λαδόκολλα ή σηκώνοντάς το προσεκτικά με τα χέρια. Πρέπει η ένωση των φύλλων να είναι από κάτω στο ταψί και όσο ψήνεται η μηλόπιτα
  • Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χάραξε το πάνω μέρος με διαγώνιες τομές. Πασπάλισε με λίγη ζάχαρη και κανέλα αν θέλεις και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο (εγώ έχω μόνο αντιστάσεις, οπότε πάνω κάτω και το ταψί όχι στη μέση, αλλά μια σκάλα πιο κάτω) στους 200oC για 40-50 λεπτά
  • Βγάλε από το φούρνο και σέρβιρε αμέσως.

struel_collage_3

Tip no. 1: Άμα δεν πάθεις δεν θα μάθεις λένε! Λοιπόν άκου τι γίνεται η σφολιάτα όσο μένει έξω από το ψυγείο μαλακώνει. Εμείς το θέλουμε αυτό για να μπορέσουμε να την τυλίξουμε και να την τεντώσουμε όπου χρειαστεί. Οπότε άφησέ την έξω όσο ετοιμάζεις τα μήλα και τα καρύδια.

Tip no. 2: Μπορείς να βάλεις όλα τα υλικά της γέμισης μαζί σε ένα μπολ και μετά να γεμίσεις το φύλλο σου. Η επιλογή είναι δική σου.

struel_collage_4

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s