Peanut butter χοιρινή μπριζόλα!

tsikno1

Τσικνοπέμπτη σήμερα και το κρέας έχει την τιμητική του… δοκίμασα να φτιάξω μια μπριζόλα διαφορετική από τις άλλες. Παναρισμένη σε τριμμένο φιστίκι και καυτερό πιπέρι. Και αφού το έκανα εξωτικό, σέρβιρα με σάλσα πράσινου μήλου-ντομάτας και πουρέ με φυστικοβούτυρο!

Υλικά για δύο πιάτα

  • 2 μπριζόλες χοιρινές σπάλα με το στρογγυλό
  • 2 κ.γ. πιπέρι τσίλι
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 125 γρ. φιστίκι αράπικο καθαρισμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Για τον πουρέ: 4-5 πέντε μικρές πατάτες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 125 γρ. φιστίκι
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σάλσα πράσινου μήλου: 1 πράσινο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο καρέ
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι

Προετοιμασία

  • Αλάτισε και λάδωσε ελαφρά τις μπριζόλες σου

tsikno3

  • Σε ένα μούλτι χτύπησε τα φιστίκια με το πιπέρι και το δενδρολίβανο. Στίψε λίγο από το λεμόνι στο μείγμα με τα φιστίκια και πρόσθεσε και λίγο ελαιόλαδο να νοτίσει καλά τα μείγμα σου. Άλειψε με αυτό όλη την επιφάνεια της μπριζόλας. Κράτησε όσο περισσεύει για το ψήσιμο
  • Άναψε το γκριλ ή ψήσε στα κάρβουνα. Βάλε τις μπριζόλες να ψηθούν γυρίζοντας προσεκτικά ώστε να διατηρήσεις όσο γίνεται μια κρούστα από φιστίκι στην επιφάνειά τους. Κάθε φορά που γυρίζεις τις μπριζόλες, άλλειφε με φιστίκι που σου έχει περισσέψει.
  • Στο μεταξύ ετοίμασε τον πουρέ. Βάλε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια να βράσουν για 15′ λεπτά περίπου. Γύρισε τες σε ένα μπολ μαζί με το γάλα, το τυρί, το σκόρδο και αλάτι και πιπέρι.
  • Στο μεταξύ χτύπησε τα φιστίκια στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Ρίξε λίγο ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμόνι και συνέχισε το χτύπημα να πάρεις μια όσο γίνεται πιο ομοιόμορφη πάστα. Βάλε και το φιστίκι στο μπολ με τις πατάτες και λιώσε όλα τα υλικά μαζί. Τέλος, πρόσθεσε και τη μαργαρίνη και ανακάτεψε.
  • Για να φτιάξεις τη σάλσα μήλου, δεν έχεις παρά να βάλεις όλα σου τα υλικά κομμένα σε κυβάκια σε ένα μπολ. Ράντισε με ελαιόλαδο και λεμόνι και αλατοπιπέρωσε. Πασπάλισε με ρίγανη και η σάλσα είναι έτοιμη.
  • Σέρβιρε την μπριζόλα σου ζεστή με τον πουρέ και τη σάλσα για συνοδευτικά.

tsikno2

Η σάλσα είναι το δροσερό στοιχείο του πιάτου. Το μήλο δίνει ακόμη πιο έντονη την αίσθηση του τροπικού, και θα δεις πόσο ιδανικά δένει με όλο το υπόλοιπο πιάτο (και κανά κιλό φέτα)!!

Το φιστίκι δεν είναι εύκολη υπόθεση να σταθεί πάνω στη μπριζόλα! Κάπου διάβασα μια παρόμοια συνταγή όπου έψηνες το κρέας στο τηγάνι. Όμως στο γκριλ γίνεται όσο νόστιμη είναι μια μπριζόλα ψητή, πιο ελαφριά και παράλληλα σούπερ τραγανή από τα φιστίκια!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s