Cheeseburger κρουασανάκια

Little Cheeseburger Croissants

Κιμάς και λιωμένο cheddar… σου θυμίζει κάτι; Ναι, ναι! Είναι τα βασικά συστατικά ενός cheeseburger. Εδώ τα διανθίζω με βελούδινο τυρί κρέμα, αρωματική φρέσκια ρίγανη και μπέικον και τα σερβίρω τυλιγμένα ως κρουασάν στην πιο εύκολη και πεντανόστιμη ζύμη που δοκίμασες ποτέ.

H Νατάσα (που θα την παρουσιάσω με δόξα και τιμή αργότερα γιατί θα συνεισφέρει τα μάλλα στο blog) ήρθε με όρεξη και αυτή την εκπληκτική ιδέα. Πήγαμε λοιπόν για ψώνια, φορέσαμε ποδιά (αυτή όχι εγώ!!) και ξεκινήσαμε. Η ανταπόκριση των φίλων μας το βράδυ με μουγγανιτά και «εύγε» δεν μας αφήνει περιθώριο να μην μοιραστούμε τη συνταγή μαζί σας.

Υλικά για 20-25 πιτάκια

Τα Υλικά

  • 1/2 κιλά κιμά χοιρινό (ζήτησε να είναι σπάλα)
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 σφηνάκι μουστάρδα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. cheddar
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη ζύμη: 250γρ. μαργαρίνη
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό (200γρ.)

Προετοιμασία

  1. Βάλε το μπέικον να φρυγανιστεί σε αντικολλητικό τηγάνι. Αφού πάρει χρώμα πρόσθεσε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και άφησέ το να γυαλίσει.
  2. Ρίξε μέσα τον κιμά και τσιγάρισε για αρκετή ώρα, σπάζοντας τους σβόλους κρέατος με ξύλινη κουτάλα
  3. Σβήσε με ένα ποτηράκι κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  4. Τέλος πρόσθεσε τη ρίγανη ψιλοκομμένη και το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας τη γέμισή σου να πάει παντού. (Το cheddar μπαίνει στο τέλος, με το τύλιγμα). Άσε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει
  5. Βάλε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη και πλάσε με τα χέρια σου ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Φτιάξε μια μπάλα και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10′ λεπτά περίπου
  6. Χώρισε τη ζύμη σε μικρότερα μπαλάκια και σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε σε φύλλο στρογγυλό περίπου 20 εκταοστών. Με ένα μαχαίρι κόψε το φύλλο ακτινωτά, ώστε να πάρεις 6 τρίγωνα κομμάτια σαν πίτσα.
  7. Βάλε ένα κουταλάκι από τη γέμιση στην άκρη του φύλλου (στο πλατύ μέρος), πρόσθεσε και λίγο από το τριμμένο cheddar και τύλιξε τη ζύμη προς το λεπτό μέρος (τη μύτη), φροντίζοντας παράλληλα να κλείνεις τα άκρα μέσα για να ασφαλίσεις τη γέμιση. Ρολάροντας κάθε κομματάκι με αυτό τον τρόπο θα έχεις το σχήμα από ένα κρουασάν. Κάνει ίδιο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά σου.
  8. Λάδωσε ελαφρά ένα ταψί και στρώσε τα πιτάκια σε αυτό. Μπορείς να αλείψεις με αυγό (εμείς δεν το κάναμε και παρόλα αυτά πήραν πολύ ωραίο και ομοιόμορφο χρώμα). Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25′ λεπτά περίπου.

pitakia2

Δοκίμασέ τα οπωσδήποτε…

Advertisements

3 comments

  1. Άμα μουγκανίζουν οι σερβιριζόμενοι η συνταγή είναι γκαραντί! Εξαιρετική ιδέα για μπουφέ! Θα τα δοκιμάσω το δίχως άλλο. 🙂

  2. Και νόστιμα και πολύ εύκολα κορίτσια μου!!! Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη ότι θα μουγκανίζουν και οι δικοί σας καλεσμένοι! χιχιχι ❤

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s