Μανιταρόσουπα βελουτέ με ταχίνι

Η φωτογραφικές μου απόπειρες θα βελτιώνονται ελπίζω μέτα με την ημέρα
Η φωτογραφικές μου απόπειρες θα βελτιώνονται ελπίζω μέτα με την ημέρα

Όταν ξεκινάς για απλή κοτόσουπα (και μάλιστα χωρίς κοτόπουλο, μόνο με ζωμό) και καταλήγεις σε κάτι δικό σου με άρωμα, γεύση και υπέροχη υφή, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περηφανευτείς για το δημιούργημά σου

Υλικά που θα χρειαστείς

  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 400ml ζωμό κοτόπουλου
  • Το χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 10-15 μανιταράκια κομμένα σε φετούλες
  • 2 μικρές πατατούλες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πράσινο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Μια πρέζα από κανέλα σε σκόνη, μοσχοκάρυδο, κύμινο
  • Λίγη ρίγανη
  • 2  φέτες του τοστ
  • 3-4 φέτες μπέικον

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και πρόσθεσε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσουν. Στη συνέχεια ρίξε τα μανιτάρια να σοταριστούν κι αυτά ελαφρά. Τέλος πρόσθεσε τις πατάτες και τα μήλα.
  • Σβήσε τα λαχανικά σου με το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι και αφού αρχίσει και πάλι να σιγοβράζει πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλο, λίγο νεράκι (1/2 ποτήρι νετού αρκεί). Αλατοπιπέρωσε και συμπλήρωσε με τα μπαχαρικά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κύμινο. Σκέπασε και άφησε τη σούπα σου να σιγοβράσει για 10′ λεπτά. Τέλος πρόσθεσε το ταχίνι, ανακάτεψε και άφησε την κατσαρόλα σκεπασμένα να σιγοβράσει για περίπου 20′ λεπτά ακόμη
  • Λιώσε τη σούπα σου σε μπλέντερ ανά μερίδες και γύρισε τη βελουτέ σου και πάλι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί
  • Βάλε το μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος να γίνει τραγανό. Βγάλε το μπείκον στο ξύλο κοπής και κόψε σε μικρά κομματάκια. Βάλε στο ταψί που καίει τις φέτες το ψωμί να πάρει χρώμα και να φρυγανιστεί (φυσικά μια φρυγανιέρα θα κάνει πιο εύκολη τη δουλειά σου). Βγάλε επίσης από το σκεύος και κόψε σε μικρά κομμάτια. Ράντισε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη.
  • Μοίρασε τη σούπα στα πιάτα ζεστή και πρόσθεσε στο κέντρο μερικά κρουτόν μαζί με τραγανό μπέικον
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s